Spa - wellness, rekreation og hurtigere heling

 


Spa er et godt redskab når det kommer til velvære, rekreation og hurtigere heling af skader. 
Heste er desværre ofte ramt af skader og rifter/sår på underbenene, spabehandlinger kan have en helende effekt på langt de fleste

 

Spa er oplagt til

 

Sene- og ledbåndsskader
Ledtilstande
Brud og knoglesvulster

 Flænger og betændelse 
Postoperative komplikationer
Sår
Beskadigelse af blødt væv
Sur stråle
Hovbylder 
Muk 
Minimering af væskeansamling i benene

 

Temperatur, bobler og spa


Temperaturen i spaen holdes på 2-4 grader, dette gøres, for at opnå kuldens helende effekt. 
Koldtvandsspa er enormt effektivt til behandling af skader på hesten, idet hydraterapi øger blodcirkulationen i benene på hesten og det høje saltindhold i vandet har en positiv indvirkning på helingsprocessen. 
Boblerne i spaen masserer hestens ben, hvilket sammen med densiteten af det kolde saltholdige vand, ikke alene har en helende effekt på sår, men også forøger udskillelsen af væske og affaldsstoffer/inflammation. Når hævelsen og/eller inflammationen mindskes, vil muskel- og senefibre have lettere ved at vokse sammen igen. 
Hydraterapien vil også reducere smerte, idet kulden til en vis grad vil virke smertestillende på alle områder der er i spaen. 


Hvornår bør man bruge spa?
Hvis du vil gøre brug af spa i forbindelse med en skade, er det vigtigt, at starte behandlingen hurtigst muligt, helst i skadens akutte fase, netop for at stoppe nedbrydning af sene og muskelfibre så hurtigt som muligt.

 

Hvor ofte bør man bruge spa?
Ved akutte sene- og ledbåndsskader behandler vi helst hesten hver dag, den første uge til ti dage, derefter 3-4 gange om ugen.  Her er det vigtigt, at huske på, at hver hest er forskellig og netop derfor tilpasser vi altid behandlingerne ud fra, hvordan skaden / hesten reagerer og hvor hurtigt. 

 

Forebyggelse af skader
Til konkurrenceheste anbefaler vi spabehandlinger 2-4 gange om måneden samt gerne lige før og efter konkurrencer. 

 

Priser

 

1 gang kr. 500,-*

10-turs kort 4.000,-*

 

*Der kan blive påført et energitillæg på alle vores ydelser.