Aquatræning - opbygning af muskelmasse

Vandbånd er et enestående træningsredskab til heste, om man ønsker at opbygge muskelmasse, eller forbedre gangarter. 

Det kan bruges regelmæssigt til træning af heste i fuld ridning, men er også utroligt velegnet til heste der er/ skal i genoptræning efter skade eller længere tids pause. Hestens genoptræningsperiode kan redures helt op mod 50-60% ved brug af vandbånd som en del af genoptræningsprogrammet. 

På vandbåndet trænes der udelukkende i skridttempo, i en hvilken som helst vandhøjde, op til max ca. skulderhøjde. Her er det vigtigt, at starte stille ud, således hesten gradvist kan opbygge styrke til det højere vand og  de længere træningspas.

Der er mange fordele ved træning på vandbånd, herunder er også forbedring af hestens evne til at holde sig oppe, og dermed reducere vægtbelastning på leddene.


 

Internationale tests af træning på vandbånd har vist, at hesten opnår


Bedre kondition 
Forbedret præstation 
En mere korrekt holdning og balanceret gang 
Øget hjertefunktion
Øget muskeludvikling 
Forbedret fleksibilitet

 

 

Ved træning på vandbånd opnår man lav belastning som ved svømning, men holder hesten i en korrekt position for dens skridtgang, dermed vil alle bløde vævsmuskler, sener og ledbånd blive trænet og opbygget som ved træning på jord, men med langt mindre belastning. 
Vandet på båndet reducerer vægtbelastningen med op til 40-60%.. Det Hydrostatiske tryk fra vadet vil også hjælpe på blodomløb og reducere hævelser på hestens ben.

 


 

Så hvorfor træning og genoptræning på vandbånd? 


Reducerer vægtbelastningen med 40–60 % og dermed fjerner tryk på leddene 
Reducerer belastning af ben og formindsker smerter
Det hydrostatiske tryk hjælper på blodomløbet og reducerer hævelser

 


 

Sikkerhed
De heste vi træner jævnligt på vandbånd stortrives med træningsmetoden, den kræver koncentration, hvilket også hjælper til, at hestene ikke har tid til, at blive urolige og nervøse på båndet. Vi mærker også en betydelig forskel på styrke og kondition, når vi har hestene under sadlen. 
Sikkerheden på vandbåndet vi har, er gennemtestet og et af de sikreste på markedet. Der er 3 nødstop¬knapper på maskinen, hvilket gør det både nemt og hurtigt at standse båndet, hvis dette skulle blive nødvendigt. Bag hesten sidder en sikkerhedsbagbom, hvilken kan betjenes fra ydersiden af maskinen. Skulle hesten snuble, udløses faldsikringen, og båndet stopper straks. 

 


 

Priser

 

1 gang kr. 350,-*

10-turs kort kr. 3.000,-*

 

*Der kan blive påført et energitillæg på alle vores ydelser.